• home
  •  » what matters to you

Kom tot rust in de 'comfortroom' van De Lier 1 

Kom tot rust in de 'comfortroom' van De Lier 1on Vimeo.

 

De 'comfortroom' heeft als doelstelling de patiënten tot rust te laten komen. De ruimte werd samen met de patiënten ingericht. Ze bevat zowel lichamelijke, visuele en auditieve elementen die allen bijdragen tot een rustgevend gevoel. Stan Vranken, afdelingshoofd van De Lier 1, vertelt er meer over.

Hondentherapie voor kinderen en jongeren 

Hondentherapie voor kinderen en jongeren via Asster from Asster SintTruiden on Vimeo.

 

Monique Gérimont volgde als psychiatrisch verpleegkundige een opleiding tot therapeute met honden. Samen met haar roedel honden werkt ze mee aan de psychiatrische problemen van enkele kinderen en jongeren van Asster.

Vakantieopvang op de werkvloer van Asster 

Vakantieopvang op de werkvloer van Asster from Asster SintTruiden on Vimeo.

 

Warme zorg kan enkel gegeven worden door warme medewerkers.  Daarom dat wij ook de zorg voor onze medewerkers hoog in het vaandel dragen.
Hoe kan je jouw medewerkers, die ook fulltime mama en papa zijn, hun kinderopvang tijdens de vakantieperiodes vergemakkelijken? Dat was de vraag die de advies- en denkgroep 'Welzijn' kreeg. Na enkele organisatorische en praktische aanpassingen werd vakantieopvang 'het Assteriaantje' onder het doopvont gehouden. We zijn nu in het tweede werkjaar en aan de opkomst en reacties van de medewerkers te zien mogen we van een succes spreken.

Warme zorg is... op bezoek bij ons Psychiatrisch Verzorgingstehuis 'De Passer' 

kijk even mee...

Vele lapjes maken een deken

De lapjes van Martine haar dekentje zijn op zich zeer mooi. Toch als ze samen zijn, vormen ze een warm en mooi deken. Het heeft haar veel tijd en moeite gekost, maar het resultaat mag er zijn: een dekentje dat warmte zal geven aan haar moeder. Voor wie ze het met veel liefde heeft gemaakt.

Zo is het ook op de Luwte 1: Ieder van ons heeft zijn kwaliteiten en sterktes. Zowel bewoners als personeel. Toch als we samen in verbinding gaan, als we de lapjes samen brengen, vormen we een fijne omgeving  die, zeker tijdens deze koude dagen, zorgt voor warmte en gezelligheid.

Een plaats waar het goed is om te wonen en te werken.

Greet en Martine, De Luwte 1 – woning 1

Kleine hartverwarmende momenten... 

Onderonsje op de leefgroep.

De begeleiding maakt dan even tijd om te helpen met het klikken van de sigaretten van bewoners. Vaak komen een aantal andere bewoners er spontaan bijzitten om dan samen te praten over kleinkinderen, momenten op de afdeling, zaken dat ze hebben gezien op tv,... Met als gevolg dat er soms foto's van vroeger worden bovengehaald samen met de nodige herinneringen.

Voor de kersverse oma.

Dit jaar is al een vreugdevol jaar geweest bij ons op de afdeling. Niet alleen een aantal collega's hebben nieuwe leden in hun familie mogen verwelkomen. Ook een van onze bewoonsters is oma geworden ! Ze wou haar cadeau graag origineel aanpakken en heeft samen met een creatieve begeleidster een pampertaart gemaakt voor haar kleinzoon. Hier gingen natuurlijk een aantal gezellige brainstormmomentjes en winkelmomentjes aan te pas om alles voor te bereiden.

 Suikervrij maar daarom niet minder lekker!

Een aantal bewoners op onze afdeling lijden aan suikerziekte. Om geen gevoel van uitsluiting te zorgen, zorgen onze begeleiding bij extraatjes altijd voor suikervrije zoetigheden voor iedereen (een taart, ijs,...). Zo krijgt iedereen hetzelfde wat om zo het groepsgevoel aan te scherpen.